Fincanda da kek olur mu? demeyin :) bakalım neler olmuş bu gun mutfagımızda :D
malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 poşet vanilya
- 1 kabartma tozu
yapılışı
Bütün malzeme çırpılır,
6 tane fincanı yağlanır ve hamuru onlara paylaştırılır.
Fincanların sığacağı büyüklükte bir tencereye fincanlar dizilir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldurulup ocağa alınır.
Kaynamaya başlayınca altı kısılıp üzerine havlu peçete örtüp
Tencerenin kapağı kapatılır.
Kapağını hiç açmadan 20 dakika pişirilir ve ateşi kapatıp kapağı hiç açmadan 15 dakika beklenir.
Artık fincanlardan çıkarıp ılık olarak üzerine çikolata sos dökülüp servis edebiliriz.
6 tane fincanı yağlanır ve hamuru onlara paylaştırılır.
Fincanların sığacağı büyüklükte bir tencereye fincanlar dizilir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldurulup ocağa alınır.
Kaynamaya başlayınca altı kısılıp üzerine havlu peçete örtüp
Tencerenin kapağı kapatılır.
Kapağını hiç açmadan 20 dakika pişirilir ve ateşi kapatıp kapağı hiç açmadan 15 dakika beklenir.
Artık fincanlardan çıkarıp ılık olarak üzerine çikolata sos dökülüp servis edebiliriz.
afiyet olsun hanımlar....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder