27 Kasım 2012 Salı

Bonibonlu kurabiye tarifi

merhaba dostlarım,

Yine tadıyla muhteşem ,görüntüsüyle farklı , özel günlerinizde ve çocukların seveceği bir tarifle birlikteyiz.


malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gr tereyağ(oda sıcaklığı)
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 yumurta 
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • bonibon
yapılışı

öncelikle un,karbonat,ve tuzu bir kapta karıştırın.Daha sonra ayrı bir kapta tereyağ,yumurta ve şekeri mikserle düşük devirde çırpın unlu karışım ile tereyağlı karışımı karıştırın. biraz yumuşak bir hamur oluyor daha doğrusu hafiften cıvık.çikolataları da katarak 30 dk kadar buzdolabında dinlendirin.Dolapta dinlendikten sonra baya toparlıyo. Sakın habire un katmayın.kıvamı bu şekilde.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye en fazla 6 adet koyun.çünkü minik toplar da yapsanız güzelce yayılıyorlar. üzerlerine  bonibon koymayı unutmayın .10-11 dk dan fazla pişİrmeyin.ilk aldığınızda fırından,parmağınız içine girebilir yumuşaklık açısından ancak durdukça sertleeşip toparlayan bir kurabiye. ORTALAMA 18 ADET KURABİYE ELDE EDİYORUZ. TEPSİ BAŞINA 6 ADET OLARAK PİŞİRİYORUZ BU KISIM ÖNEMLİ HANIMLAR.


HAYDİ MUTFAĞA.... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder